Kapitel 14 – Att springa mot en dröm (Lovisa Snekkersten)

Posted on

Att springa mot en dröm

Lagom till alla hjärtans dag 2018 startade jag en drömlista. En lista med 29 små och stora drömmar att förverkliga fram till min 29 års dag. Det var först tänkt som en kul grej, men med tiden har det utvecklats till något mer än så. När detta publiceras har jag passerat halvtid och kommit att betrakta listan mer som ett verktyg. Som ett sätt att utforska vad som är min väg framåt och parallellt låta andra inspireras att göra detsamma.

En dröm som har varit särskilt betydelsefull är den om boken. Jag ville bidra till en bok. Simon i sin tur efterfrågade ett par personer som kunde ge ärlig input till hans bokutkast.  Så där möttes våra vägar kring en liten bok om löpning. En lätt dröm att checka av tänkte jag. Det visade sig dock vara betydligt tuffare och svårare än vad jag först hade trott. Att ta del av Simons berättelse berörde och fick mig att komma i kontakt med min egen sårbarhet. Jag kom till insikt att jag hade varit bra på att springa på, men kanske mindre bra på att känna efter ordentligt när det gäller vad som är viktigt. För mig.

I en tid försökte jag fortsätta som jag hade gjort förut, men signalerna blev allt tydligare och kom från allt fler håll. Något behövde bli annorlunda, även om jag inte riktigt visste vad. För att komma vidare började jag ställa nyfikna frågor och lyssna till mig själv på ett sätt som jag inte hade gjort förut. Svaren som kom var ofta uppfriskande, men inte alltid önskade. Och snart blev det tydligt för mig. Det var jag som behövde bli annorlunda.  

I min ambition att växa har jag känt av motkrafter, både utanför och inuti mig själv. Krafter som har lockat mig att förneka, backa eller skjuta upp. Jag sökte förändringen. Samtidigt tror jag att det är svårt att förbereda sig på allt vad den innebär. En total självrannsakan. En återkommande förvirring.  Och stundtals en golvande smärta. Vändningen kom när jag insåg att det kärleksfullaste jag kan göra för mitt framtida jag är att släppa taget om det som har varit. Att säga hejdå, vänligt men bestämt, och verkligen mena det när jag gör det.

Så idag gör jag just det. Jag säger hejdå till det som håller mig tillbaka. Samtidigt fortsätter jag, med hjälp av drömlistan, att utforska vad som är min väg framåt. Jag testar och omvärderar. Och låter listan utvecklas och omvandlas i takt med att jag själv gör det. Listan är verktyget – lärdomarna är målet. Jag följer känslan, lever och lär – och det, det är att springa mot en dröm för mig.

/ Lovisa Snekkersten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.